RegendruppelsHet heeft nu twee avonden en nachten achter elkaar geregend, met hier en daar een onweersbuitje. De ooievaars hebben het goed doorstaan. Ze zijn nu halverwege de broedperiode. De plantjes zitten helemaal vol met glinsterende druppels. Op de foto is vrouwenmantel te zien. Vroeger verzamelden alchemisten de dauwdruppels op de vrouwenmantel om er de “Steen der Wijzen” mee te maken. De Latijnse naam is dan ook “Alchemilla”. In het Duits heet de plant “Taubecher”.

Onze tuinmezen hebben het mezenvoer aardig soldaat gemaakt. Als dat zo doorgaat, kunnen ze niet eens meer door de opening van hun kastje, wat we zo vlijtig voor hen hebben opgehangen.

Ben vandaag wel wat in de de tuin bezig geweest, maar heb ook (voor het eerst) lekker zitten kleuren. De tulpen vormden een dankbaar onderwerp. Nog even en ze zijn weer verdwenen.

Dit was mijn laatste vakantiedag en ik weet nu al zeker dat ik de tuin vreselijk ga missen als ik weer hele dagen achter mijn computertje moet zitten, snik snik!!!

Tulpje

tekentafel 

 

 

Tuintulpen
Advertenties