Bloemenweide

Bloemenweide

Wegens grote drukte (en het regenachtige weer vandaag) de laatste tijd niet zo veel nieuws vanaf De Midden Loo. Wel zijn er genoeg plannen; het maken en opzetten van een meiboom, het vinden van een geschikt badje voor de vogeltjes en het vullen van een hanging basket, de aanleg van een vijver in het natuurhoekje en vanaf vandaag het scheppen van een wilde bloemen creatie. Dat komt door de weblog van Tuin Tirades. Nou had ik net een zakje “Ouderwetse bloemenweide” zaad liggen, dus dat komt goed uit. Achterop staat: “een historisch verantwoorde, natuurlijke verfraaiing en verrijking van uw omgeving”. Wat willen wij nou nog meer…? Snel aan de slag dus maar.

Met de vrolijke dierenbende gaat het uitstekend. De verwachting is dat de ooievaars eind komende week hun jongen kunnen tonen en de broedende eend blijft keurig netjes op haar nest zitten. Af en toe heb ik wel meelij met der; we zien het mannetje nooit en als wij haar niet zouden opzoeken en voeren, moet ze zo’n maand alleen doorbrengen. Het bakje met wat brood en eendengraan wordt inmiddels uit mn handen gegrist!

Lizzy

Lizzy

Thuis heb ik een poezebeest dat Mr. Darcy heet (ja, naar Pride & Prejudice, maar dan de versie met Colin Firth). De naam is enorm passend, want die blikken… Van bezoek en drukte houdt ‘ie ook niet. En omdat we op de tuin ook wel een exemplaar wilde, is Lizzy (zijn lover en echtgenote) er gekomen. Ze gaat meestal lekker op de picknicktafel zitten en kan dan alles goed overzien… En nu maar hopen dat ze zich thuis voelt op De Midden Loo, tis natuurlijk geen Pemberley…

Advertenties