Begin mei willen wij even stil blijven staan bij het traditioneel vieren van de periode van het vertrek van de winter, de komst van het licht, de bloei en de overvloed van de natuur. In Wikipedia wordt deze Beltane beschreven. Het is grappig om te lezen wat hele volksstammen -in dit geval de Kelten- allemaal deden om maar te zorgen voor een vruchtbaar jaar.  Zover willen wij nou niet gaan, maar wij zijn wel heel blij met ons landgoedje.

tuintekenen

Meten is weten...

Er moet nog een hoop gedaan worden en plannen moeten worden uitgewerkt. Omdat het weer vanmiddag best wel meeviel, ben ik met meetlat en tekenspullen in de weer geweest om de huidige situatie vast te leggen. Met een kleurenschema zodat we weten wat er groeit en bloeit in de tuin. Bijna onbegonnen werk, want elke dag is het weer anders.

Recent zijn de blauwe en rode akelei gaan bloeien. Dat was een complete, maar aangename, verrassing. De rhodo’s en de azalea’s bekennen ook kleur. In de natuurhoek staat een prachtige zacht gele forsythia. Zo’n verschil met maar net een maand geleden…

~~ Lang leve de vruchtbaarheid van onze planten – ieder jaar opnieuw! ~~

(Ahum en daar bedoel ik dus niet het onkruid mee, waar we een heel gevecht mee aangegaan zijn. Vooral veel heermoes. En wat schetst mijn verbazing dat je er in de (natuur)winkel nog een fors bedrag voor neer moet leggen… Omdat de Romeinse geneesheer Galenus de plant ooit heeft aanbevolen voor nier- en blaasaandoeningen en het bijzonder rijk is aan kiezelzuur. Deze planten zijn niet veranderd sinds hun bestaan op aarde. Dat is ook wel weer bijzonder.)

Advertenties