Afgelopen zondag zat er nog flink wat ijs in de vijver, met een laagje water erop. Het is maar een klein wateroppervlak. Er liggen wat stenen rond de kikkerkoning waar onze kikkers graag beschutting onder zochten. We hopen dat de holle bal onder de koning voor openingetjes heeft gezorgd in het ijs. Of er kikkers aanwezig zijn weten we niet, want je maakt ze tenslotte niet wakker uit hun winterslaap… Het zal heel spannend zijn komend voorjaar…

Potje vitamine

Vitamientjes!

Met het zien van de knoppen aan de takken in diverse kleuren is er een pril begin gemaakt met de verandering van mijn kleurbeleving van wit naar groen. Na de feestdagen ging het eigenlijk alleen om “hoe kom ik veilig op mijn werk”, “rijdt het openbaar vervoer wel”, “hoe krijg ik mijn griep onder controle”, alles wit, blauw, grijsOrchidee close up.

Potje bolletjes, bloeiende amarylissen en orchideeën zorgen inmiddels dat ik weer langzaam terug keer in de ban van “het groen”. En dat werkt beter dan een pot vol vitaminepillen! 

Heerlijk bladeren in tuinboeken en tijdschriften en plannen maken voor over een paar maanden. Ik verheug me nu al op mijn “Parijse Markt” worteltjes.

Advertenties